3 Mart 2019 Pazar

Otomobil ve aksiyon tutkunlarının, her filmini bir öncekinden daha da heyecanla beklediği Fast and Furious(Hızlı ve Öfkeli) serisi hakkında bilinmeyenlerini paylaşacağız...



Otomobil ve aksiyon tutkunlarının, her filmini bir öncekinden daha da heyecanla beklediği Fast and Furious(Hızlı ve Öfkeli) serisi hakkında bilinmeyenlerini paylaşacağız...





1- Filmin hikayesi 1998 Mayıs ayında Vibe Dergisi'nde yer alan New York'taki sokak yarışları makalesinden esinlenilmiş.




2- İlk film için kamera karşısına geçen Michelle Rodriguez ve Jordana Brewster ikilisinin ilk filme kadar sürücü ehliyetleri yoktu.






3- 38 milyon dolarlık bütçesi olan serinin ilk filmi yaz sezonu için çerezlik bir film amacıyla çekilmişti.







4- Gerçek hayatta da Paul Walker bir araba tutkunuydu. 2. filmde kullanılan Nissan Skyline marka araba kendisine aitti.






5- İlk oyuncu seçimleri sırasında Paul Walker’ın canlandırdığı Brian O’Conner karakteri için Mark Wahlberg, Christian Bale ve Eminem gibi ünlü isimler düşünülmüştür.




6- Seriyle aynı ismi taşıyan 1955 yapımı bir film bulunuyor.




Universal Stüdyoları, "The Fast and the Furious" ismi kullanabilmek için bu eski filmin haklarını elinde bulunduran kişiyle anlaşma sağladı.



7- Filmde yer alan arabaların renkleri ön plana çıksın diye yönetmen, gerçek sahiplerinden evlerini beyaza boyatmasını istemiş.






8- Serinin 6. filminde oynaması için Jason Statham'a teklif götürüldü. Oyuncu filmde yer almayı çok istese de diğer projeleri sebebiyle teklifi geri çevirmek zorunda kalmış.Kısmet 7.filmeymiş artık






9-Filmde Mia karakterini canlandıran Jordana Brewster'dan önce bu rol için Natalie Portman, Sarah Michelle Gellar, Kirsten Dunst ve Jessica Biel gibi isimlerle görüşülmüş.






10- Serinin 6. filmine kadar Letty ve Brian karakterleri arasında hiçbir diyalog gerçekleşmemiştir.






11-Seride Vin Diesel'in görünmediği tek film, Paul Walker'a Tyrese Gibson ve Eva Mendes'in eşlik ettiği "2 Fast 2 Furious" isimli 2. filmdir.








12-Yıllardır verdiği röportajlarda Hızlı ve Öfkeli serisinde çılgın bir yarışçıyı canlandırmak istediğini belirten 71 yaşındaki Helen Mirren 8. filmde bu hayaline kavuşuyor.





13-Nisan 2019'da gösterime girmesi beklenen "Hızlı ve Öfkeli 9" tam bir yıl ertelendi ve başka bir değişiklik olmazsa ülkemizde 10 Nisan 2020 tarihinde vizyona girecek. Devam halkası için çalışmalara henüz başlanmadı ancak sonuncu film olması planlanan 10. film için de vizyon tarihi alınmış durumda. "Hızlı ve Öfkeli 10" ise 2 Nisan 2021 tarihinde sinemalarımıza konuk olacak.



14-Seri uzaya çıkacak mı ?



Devam halkasının uzaya çıkması kulağa garip geliyor ancak bu fikir olasılık dahilinde. "Hızlı ve Öfkeli 8"in yönetmeni F. Gary Gray'e bu olasılık sorulduğunda cevabı şöyle oldu: "Uzay mı? Bu seride hiçbir olasılığı göz ardı etmem. 8. filmde denizaltı olacağını okuduğumda, 'Pekala, her şey mümkün' diye düşünmiştüm. Henüz 'Dom Mars'ta' diye bir şey okumadım ama hiç belli olmaz."

0 yorum:

Yorum Gönder

 

FİLMLERİN BİLİNMEYENLERİ Template by Ipietoon Cute Blog Design