3 Mart 2019 Pazar

Otomobil ve aksiyon tutkunlarının, her filmini bir öncekinden daha da heyecanla beklediği Fast and Furious(Hızlı ve Öfkeli) serisi hakkında bilinmeyenlerini paylaşacağız...



Otomobil ve aksiyon tutkunlarının, her filmini bir öncekinden daha da heyecanla beklediği Fast and Furious(Hızlı ve Öfkeli) serisi hakkında bilinmeyenlerini paylaşacağız...





1- Filmin hikayesi 1998 Mayıs ayında Vibe Dergisi'nde yer alan New York'taki sokak yarışları makalesinden esinlenilmiş.




2- İlk film için kamera karşısına geçen Michelle Rodriguez ve Jordana Brewster ikilisinin ilk filme kadar sürücü ehliyetleri yoktu.






3- 38 milyon dolarlık bütçesi olan serinin ilk filmi yaz sezonu için çerezlik bir film amacıyla çekilmişti.







4- Gerçek hayatta da Paul Walker bir araba tutkunuydu. 2. filmde kullanılan Nissan Skyline marka araba kendisine aitti.






5- İlk oyuncu seçimleri sırasında Paul Walker’ın canlandırdığı Brian O’Conner karakteri için Mark Wahlberg, Christian Bale ve Eminem gibi ünlü isimler düşünülmüştür.




6- Seriyle aynı ismi taşıyan 1955 yapımı bir film bulunuyor.




Universal Stüdyoları, "The Fast and the Furious" ismi kullanabilmek için bu eski filmin haklarını elinde bulunduran kişiyle anlaşma sağladı.



7- Filmde yer alan arabaların renkleri ön plana çıksın diye yönetmen, gerçek sahiplerinden evlerini beyaza boyatmasını istemiş.






8- Serinin 6. filminde oynaması için Jason Statham'a teklif götürüldü. Oyuncu filmde yer almayı çok istese de diğer projeleri sebebiyle teklifi geri çevirmek zorunda kalmış.Kısmet 7.filmeymiş artık






9-Filmde Mia karakterini canlandıran Jordana Brewster'dan önce bu rol için Natalie Portman, Sarah Michelle Gellar, Kirsten Dunst ve Jessica Biel gibi isimlerle görüşülmüş.






10- Serinin 6. filmine kadar Letty ve Brian karakterleri arasında hiçbir diyalog gerçekleşmemiştir.






11-Seride Vin Diesel'in görünmediği tek film, Paul Walker'a Tyrese Gibson ve Eva Mendes'in eşlik ettiği "2 Fast 2 Furious" isimli 2. filmdir.








12-Yıllardır verdiği röportajlarda Hızlı ve Öfkeli serisinde çılgın bir yarışçıyı canlandırmak istediğini belirten 71 yaşındaki Helen Mirren 8. filmde bu hayaline kavuşuyor.





13-Nisan 2019'da gösterime girmesi beklenen "Hızlı ve Öfkeli 9" tam bir yıl ertelendi ve başka bir değişiklik olmazsa ülkemizde 10 Nisan 2020 tarihinde vizyona girecek. Devam halkası için çalışmalara henüz başlanmadı ancak sonuncu film olması planlanan 10. film için de vizyon tarihi alınmış durumda. "Hızlı ve Öfkeli 10" ise 2 Nisan 2021 tarihinde sinemalarımıza konuk olacak.



14-Seri uzaya çıkacak mı ?



Devam halkasının uzaya çıkması kulağa garip geliyor ancak bu fikir olasılık dahilinde. "Hızlı ve Öfkeli 8"in yönetmeni F. Gary Gray'e bu olasılık sorulduğunda cevabı şöyle oldu: "Uzay mı? Bu seride hiçbir olasılığı göz ardı etmem. 8. filmde denizaltı olacağını okuduğumda, 'Pekala, her şey mümkün' diye düşünmiştüm. Henüz 'Dom Mars'ta' diye bir şey okumadım ama hiç belli olmaz."

2 Mart 2019 Cumartesi

Karayip korsanları herkesin sevdiği bir seri filmi ve bu yazıda Karayip korsanları hakkında bilinmeyenleri göreceğiz...



Karayip korsanları herkesin sevdiği bir seri filmi ve bu yazıda Karayip korsanları hakkında bilinmeyenleri göreceğiz...




1-Kaptan Jack Sparrow’un cümle sonlarında kullandığı, aşağı yukarı “anlıyon mu?”, “ayıkıyon mu?” anlamına gelen “savvy?”, Johnny Depp’in literatüre kattığı bir kelime. Kendisi uydurmuş.






2- Kafada oturtması güç ama Jack Sparrow rolü için önce Robert de Niro düşünülmüş. Ama kendisi hem rolü beğenmemiş hem de bu film tutmaz demiştir





3-Kaptan Barbossa'nın adı, Barbaros Hayreddin Paşa'nın Barbarossa lakaplı abisi Oruç Reis'ten geliyor.






4- Keira Knightley oynadığı Elizabeth Swann rolü için kendini yeterli bulmuyormuş, bu yüzden ilk film çekilirken nasılsa kovulurum diye yanına çok az şey alarak gitmiş çekimlere.




5-2011'de vizyona giren Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filmi çekilirken Johnny Depp soğuk ve yağışlı çekimler sırasında hasta olmasınlar diye kendi cebinden 60 bin dolar harcayarak ekipteki 500 kişiye su geçirmez ceketlerden almış.






6-Johnny Depp karakterini oluştururken Rolling Stones kurucularından Keith Richards'ı örnek almış çünkü korsanları o dönemlerin rock yıldızı olduğunu düşünüyormuş.









7- Şu görmüş olduğunuz öpüşme sahnesini Orlando Bloom'un elindeki senaryodan çaktırmadan çıkarmışlar, o anı gördüğünde yüzünde oluşan şaşırma ifadesi doğal olsun diye.






8- Serinin ikinci filmi Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı Çin'de yasaklanmıştı. Sebebi, "yamyamlık".







9- Dünyanın en pahalı filmi rekorunu 378.5 milyon dolarlık bütçesiyle Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filmi elinde tutuyor.





 10-Karayip korsanları son filminde Javier Bardem’in canlandırdığı Salazar serideki ilk hayalet kötü adam!


Javier Bardem’in canlandırdığı Salazar serideki ilk hayalet kötü adam! ile ilgili görsel sonucu




11-
Adı Karayip Korsanları olmasına rağmen neredeyse tamamen Uzak Doğu’da çekilen ilk film

Adı Karayip Korsanları olmasına rağmen neredeyse tamamen Uzak Doğu’da çekilen ilk film ile ilgili görsel sonucu


12-Filmi çekmesi için düşünülen yönetmenleri yan yana dizsek burdan Karayiplere yol olur

Adı Karayip Korsanları olmasına rağmen neredeyse tamamen Uzak Doğu’da çekilen ilk film ile ilgili görsel sonucu

Fredrik Bond, Tim Burton, Alfonso Cuarón, Shawn Levy, Sam Raimi, Rupert Sanders ve Chris Weitz ile görüşen yapımcılar en sonunda Espen Sandberg ve Joachim Rønning ile anlaşmışlar


13-Filmin serisi için ayrıca bir web sitesi mevcut
Adı Karayip Korsanları olmasına rağmen neredeyse tamamen Uzak Doğu’da çekilen ilk film ile ilgili görsel sonucu

DisneyPirates.com’a girdiğinizde tüm Karayip Korsanları filmleri hakkında bilgi elde edebilirsiniz.

Yüzüklerin Efendisi serisi zaten her birimizin gönlünde ayrı ayrı yer etmiştir fakat bu ilginç bilgileri de öğrendikten sonra bir kez daha izlemenizi öneririm



Yüzüklerin Efendisi serisi zaten her birimizin gönlünde ayrı ayrı yer etmiştir fakat bu ilginç bilgileri de öğrendikten sonra bir kez daha izlemenizi öneririm







1- Orkları canladıran bütün aktörler ağızlarındaki pembelikleri siyaha çevirmek için meyankökü bazlı bir sıvıyla sürekli ağızlarını çalkalıyorlardı.






2-Gollum'un jestlerinin eroin bağımlılarının yoksunluk krizlerinden esinlenerek oluşturulması.



Gollum'un akan küçük çayda balık peşine düştüğü sahnenin buz gibi suda çekilmiş olması. Sahne çekilmeden bir gece önce kar yağmış ve ekip ısıtıcılarla o bölgedeki karı eritmiş. Ancak çayda akan su hala buz gibiymiş ve Andy Serkis, üzerinde sadece mo-cap elbisesiyle bu sahneleri çekmek zorunda kalmış. ile ilgili görsel sonucu




3-Liv Tyler'ın "onu istiyorsanız, gelin ve alın" dediği sahnede elindeki kılıcı yanlışlıkla kendine batırması.
Liv Tyler'ın "onu istiyorsanız, gelin ve alın ile ilgili görsel sonucu




4-Aragorn'un Merry ve Pippin'in öldüğünü düşünerek ork miğferini tekmelediği sahnede iki ayak parmağını kırması. Filmde gördüğümüz bu sahne aynen bu şekilde gerçekleşiyor ve dizleri üzerine düşerken attığı çığlık tamamen gerçekmiş.


Aragorn'un Merry ve Pippin'in öldüğünü düşünerek ork miğferini tekmelediği sahnede iki ayak parmağını kırması. Filmde gördüğümüz bu sahne aynen bu şekilde gerçekleşiyor ve Aragorn'un çığlığı hobbitler için olduğu kadar kırılan ayak parmaklarının acısı için de çıkıyor. Peter Jackson bu acıya rağmen Mortensen'in oynamaya devam etmesini oldukça etkileyici bulmuş, Mortensen ise bu durum için "dublör arkadaşlarımız yeri geliyor çok daha kötü yaralanıyor," diyerek alçak gönüllülüğünü ortaya koymuş. ile ilgili görsel sonucu





5- İki Kule filminin erken çekimlerinde Viggo Mortensen kırık ayak parmakları, Gimliyi canlandıran John Rhys-Davies çıkık bir diz ve Orlando Bloom ise kırık bir kaburga ile oynamış.


 



6-Gimli karakterini canlandıran John Rhys-Davies 1,85 boyuyla film ekibi içinde en uzun 2. kişidir.





7-Merry ve Pipin'in Ağaçsakal sahneleri için ağaçta çok fazla zaman geçirmesi yüzünden çekim aralarında ağaçta kalmaya devam etmeleri. Ağaca iniş çıkışlar oldukça zorluymuş ve ağaçta kalmak onlar için daha kolay geliyormuş. Öyle ki, ekip yemek molası verdiğinde onlara da ağacın üzerinde yemek veriliyormuş.



Merry ve Pipin'in Ağaçsakal sahneleri için ağaçta çok fazla zaman geçirmesi yüzünden çekim aralarında ağaçta kalmaya devam etmeleri. Ağaca iniş çıkışlar oldukça zorluymuş ve ağaçta kalmak onlar için daha kolay geliyormuş. Öyle ki, ekip yemek molası verdiğinde onlara da ağacın üzerinde yemek veriliyormuş. ile ilgili görsel sonucu




8- Rohan Ordusu'nda yer alan çoğu figüranın aslında kadın olması. Sahne için ata binmeyi bilen figüranlar aranıyor diye duyuru yapıldığında gelen figüranlardan özellikle kadınların çok daha iyi binici olduğu görülmüş ve filmde kullanılmışlardır.8-









9-Serinin ilki olan Yüzük Kardeşliği filminin fragmanı internete düştüğünde 24 saat içinde 1.7 milyon kişi tarafından izlenmiş.











10-Araknofobik (örümcek korkusu) olan Peter Jackson'ın, Shelob'u en çok kişisel olarak korktuğu örümceklerden ilham alarak tasarlaması da ilgi çekici bir anektod.






11-Saruman'ın ordusunu gören Grima Solucandil'in gözünden gerçekten yaşlar gelmesi. Söylenene göre aktör Brad Dourif istediği zaman gözünden yaş getirebilme yeteneğine sahipmiş ve ekip de bunu filme o sahnede çok güzel biçimde yerleştirmiş..




Ä°lgili resim




12-Serinin ilk filminde karşımıza çıkan Nazgul, Gollum'u seslendiren Andy Serkis tarafından seslendirilmiştir








13-Yüzük serisi, Akademi Ödülleri kapsamında toplamda 30 adaylığı ile birinci sırada bulunuyor.







14-Viggo Mortensen'in rolüne alışmak için kılıcını yanından hiç ayırmaması ve bu yüzden de zaman zaman polisle sorunlar yaşaması.
Viggo Mortensen'in rolüne alışmak için kılıcını yanından hiç ayırmaması ile ilgili görsel sonucu

Harry Potter dünyada en çok takipçisi olan serilerden biri. Kitapları, filmleri bitmesine rağmen popülerliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Bu seriyle ilgili pek bilinmeyenleri göreceğiz.




Harry Potter dünyada en çok takipçisi olan serilerden biri. Kitapları, filmleri bitmesine rağmen popülerliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Bu seriyle ilgili pek bilinmeyenleri göreceğiz.



1- Ölüm Yadigarları hikayesi Geoffrey Chaucer'ın "The Pardoner’s Tale" adlı eserinden uyarlanmıştır. 



2-Ölümyiyenlerin kollarındaki işaret her şey bittiğinde bir yara izine dönüşüyor ve acı vermiyor.



Ölümyiyenlerin kollarındaki işaret her şey bittiğinde bir yara izine dönüşüyor ve acı vermiyor.





3-Ruh Emiciler, yazar J.K. Rowling'in 20'li yaşlarındaki depresyonlu günlerinin ürünüdür.

Ruh Emiciler, yazar J.K. Rowling'in 20'li yaşlarındaki depresyonlu günlerinin ürünüdür.







4-Voldemort, Hogwarts Savaşı'nda öldüğünde 71 yaşındaydı.


Voldemort, Hogwarts Savaşı'nda öldüğünde 71 yaşındaydı.





5-Profesör Quirrell teknik olarak bir hortkuluktu. Aynı şekilde Voldemort güçsüzken ormanda yaşadığı hayvanı da hortkuluk oluyordu. Hayvanı terk ettiği için hortkuluk olarak kalmıyordu.

Profesör Quirrell teknik olarak bir hortkuluktu. Aynı şekilde Voldemort güçsüzken ormanda yaşadığı hayvanı da hortkuluk oluyordu. Hayvanı terk ettiği için hortkuluk olarak kalmıyordu.






6-Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, Bölüm 1'deki 3 kardeşin hikayesini Johnny Depp çizmiştir.


Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, Bölüm 1'deki 3 kardeşin hikayesini Johnny Depp çizmiştir.





7-Filmlerde hiç bahsedilmese de kitaba göre Voldemort ve Harry’nin ataları 3 Kardeşin Hikayesi’ndeki kardeşler. Voldemort ölümsüzlük taşına sahip olan Cadmus Peverell’in torunuyken Harry ise görünmezlik pelerinin sahibi olan Ignotus Peverell’in uzaktan akrabası.

ölüm yadigarları ile ilgili görsel sonucu





8-Harry’in şimşek şeklinde yara izi makyözler tarafından seri boyunca 5800 kez yapılmış. Bunların 2000 tanesi Daniel Radcliffe’e uygulanırken geri kalanı dublöre yapılmış.

harry potter bilinmeyenler




9-Sekiz filmden oluşan Harry Potter serisi toplam 12 Oscar adaylığı kazandı. Ancak hiçbirinde heykelciği eve götüremediler.

Ä°lgili resim





10-Son kitabın ismi için başta 2 alternatif vardı : Harry Potter ve Mürver Asa
Harry Potter ve Peverell Görevi. Fakat yazar bunların çok aptalca geldiğini düşündü ve Ölüm Yadigarları'na karar kıldı


Son kitabın ismi için başta 2 alternatif vardı : Harry Potter ve Mürver Asa , Harry Potter ve Peverell Görevi. Fakat yazar bunların çok aptalca geldiğini düşündü ve Ölüm Yadigarları'na karar kıldı.





11-Voldemort yok olup ırkçılık kaybolduktan sonra Slytherin binasından mezun olan neredeyse
hiç kimse karanlık büyücü olmayı seçmemiştir.

Voldemort yok olup ırkçılık kaybolduktan sonra Slytherin binasından mezun olan neredeyse hiç kimse karanlık büyücü olmayı seçmemiştir.



 

FİLMLERİN BİLİNMEYENLERİ Template by Ipietoon Cute Blog Design